FLY DRIVE ZUID-AFRIKA EN DE SEYCHELLEN: WILDLIFE & ISLAND LIFE

Ontwikkeld door Jan Willem Hamel, auteur van Reishandboek Zuid-Afrika en Reishandboek Seychellen.

Fly drive Zuid-Afrika en de Seychellen

Tijdens deze fly drive Zuid-Afrika en de Seychellen combineert u observeren van wilde dieren met ervaren van eilandleven. Door op de Seychellen wegdromen op stranden vrijblijvend te combineren met bezoeken van nationale parken. Fly drive Zuid-Afrika en de Seychellen maakt het zo mogelijk om inspanning en ontspanning optimaal te combineren.

Gedurende de fly drive Wildlife & Island Life ziet u zo het beste van Zuid-Afrika, Swaziland en de Seychellen. Vakantie te midden van savannes, bergmeren, suikerrietplantages en regenwouden. Op de mooiste stranden ter wereld.

Uniek aan fly drive Zuid-Afrika en de Seychellen (incl. Swaziland)

 • U gaat ook in authentiek Swaziland op zoek naar wild
 • U heeft een auto ter beschikking op Mahé (Seychellen)
 • Goede, kleinschalige en persoonlijke guesthouses en hotels (middensegment)

Wat u ervaart tijdens deze reis

 • Vrijheid en ruimte!
 • Stilletjes observeren van wilde dieren in de reservaten…
 • …en van dolfijnen in het zeewater van de Dolphin Coast;
 • Herbeleven van goudkoorts;
 • Perfecte snorkel-ervaringen in het water van de Seychelse droomarchipel.

 

Reisbeschrijving Wildlife & Island Life

Dag 1: Vandaag vliegt u naar Johannesburg. Afhankelijk van uw vluchtschema komt u hier dezelfde dag nog aan. Na aankomst wordt u naar het guesthouse in Pretoria gebracht.

Dag 2: Uw huurauto wordt bij het guesthouse afgeleverd. U heeft de hele dag om Pretoria te ontdekken.

Inspiratie nodig? Koop Reishandboek Zuid-Afrika & Swaziland (Uitgeverij Elmar BV).

Dag 3: U verlaat Pretoria en rijdt door savannes naar Polokwane. Daarna rijdt u naar Tzaneen, dat in een groen, subtropisch dal ligt en waar u overnacht (guesthouse). Laat de wind ’s middags door uw haren waaien… ga wandelen, mountainbiken of deelnemen aan Magoebaskloof Canopy Tour (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Dag 4: Naar Kruger National Park, op zoek naar wilde dieren. Dit zijn spannende uren! Rijd daarom langzaam naar uw sfeervolle rest camp in het centrale deel van het park, waar u overnacht. Wellicht ziet u krokodillen of leeuwen!

Dag 5: Uw safari-avontuur gaat vandaag door. ’s Morgens kunt u aan een georganiseerde gamedrive van het park deelnemen (optioneel, niet inbegrepen). Door het Kruger National Park rijdt u langzaam naar het camp van Satara, waar u overnacht. In de namiddag kunt u deelnemen aan de gamedrive van de parkranger (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Dag 6: Terwijl u wilde dieren probeert te zien, rijdt u naar de poort van Kruger National Park. Buiten de parkhekken rijdt u door naar Hazyview, waar u ’s middags een heerlijk drankje nuttigt aan het fijne zwembad van de lodge waarin u overnacht. Het is ook mogelijk om de omgeving te ontdekken.

Dag 7: Een onvergetelijke dag! U ontdekt de Panorama Route en diens sights van wereldformaat, waarna u naar Hazyview terugkeert. U volgt de pas (regenwoud, lowveld) die een plateauweg wordt met uitgestrekte bossen (highveld). Neem een kijkje in museumdorp Pilgrim’s Rest, waar goudkoorts herleeft. Daarna bezoekt u The Pinnacle, God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en Three Rondavels. Het zicht in de enorme Blyde River Canyon is adembenemend.

Dag 8: U verlaat Hazyview en rijdt naar koninkrijk Swaziland, een prachtige route. Hier overnacht u in natuurreservaat Mlilwane, dichtbij Ezulwini Valley en Malkerns (zie Reishandboek Zuid-Afrika & Swaziland). U kunt hier heerlijk uitrusten, of wandelen, paardrijden, mountainbiken… (optioneel, kosten niet inbegrepen).

Vraag de meerprijs van Mkhaya Game Reserve, waar u kunt verblijven in sfeervolle stenen hutten (inclusief drie safari-activiteiten): info@hameltravel.nl.

Dag 9: Een vrije dag om te genieten van de omgeving van Mlilwane. Er zijn vanuit uw accommodatie veel activiteiten te boeken (optioneel, niet inbegrepen). Wat dacht u van een sunset safari, een fietstocht, een bezoek aan een plaatselijk dorp of een rit met uw eigen huurauto door het park… De keuze is aan u.

Dag 10: Nog een onvergetelijke dag! U verlaat Swaziland en rijdt via de Zuid-Afrikaanse Dolphin Coast (Zululand) naar Umhlanga, dichtbij Durban. In deze mondaine plaats (met prima winkelcentra, restaurants en zandstrand) overnacht u.

Dag 11: U rijdt naar de luchthaven van Durban, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens checkt u in voor de vlucht naar de volgende bestemming: de Seychellen. Deze paradijselijke archipel ligt 1600 kilometer van de Oost-Afrikaanse kust, middenin de Indische Oceaan. Na aankomst op Mahé wordt u naar uw hotel in Beau Vallon gebracht, hier verblijft u vier nachten.

Dag 12-14: Op dag 12 wordt uw huurauto ’s morgens bij het hotel afgeleverd. Met Reishandboek Seychellen in uw hand, heeft u drie dagen om de mooiste stranden ter wereld bezoeken, de kleurrijke markt van Victoria te bekijken en het regenwoud van Morne Seychellois National Park te ervaren. Op dag 14 wordt uw huurauto bij het hotel ingeleverd.

Dag 15: Het was een prachtige en magische reis! Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Mahé. Hier checkt u in voor de terugvlucht. De volgende dag komt u aan op Schiphol.

---Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden---

Indicatie van de route (Zuid-Afrikaans deel)

Inbegrepen bij deze zelfstandige fly drive

 • Lijndienstvlucht Durban-Mahé met Kulula.com en Air Seychelles, met overstap in Johannesburg;
 • Luchthavenbelastingen en heffingen voor vluchten met Kulula.com en Air Seychelles;
 • 23 kilo ruimbagage per persoon op vluchten met Kulula.com en Air Seychelles;
 • Transfers op dag 1, 11 en 15 zoals omschreven in het programma;
 • Huurauto Zuid-Afrika Volkwagen Polo of gelijkwaardig (automaat met GPS airco en radio) van Pretoria (hotelaflevering) naar Durban, incl. ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen, van dag 2 t/m 11*)
 • Huurauto Seychellen (Hyundai i10 of gelijkwaardig), handgeschakeld met airco en radio vanuit Victoria (hotelaflevering), incl. ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen, van dag 12 tot en met 14*
 • Overnachtingen in 2-persoonskamers op basis van logies en ontbijt. In Kruger National Park verblijft u op basis van logies;
 • Assistentie van de plaatselijke agent/vertegenwoordiger.

Deze reis is al te boeken voor €2049,- p.p. (gebaseerd op 2 personen, onder voorbehoud van beschikbaarheid en exclusief de intercontinentale vluchten)

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een ander type huurauto of luxere hotels/guesthouses? Of wilt u een alternatieve route? Stuur uw wensen: info@hameltravel.nl.
U ontvangt de (vrijblijvende) persoonlijke offerte zo snel mogelijk.

Niet inbegrepen in de reissom

 • Intercontinentale vluchten en bijbehorende luchthavenbelastingen en heffingen (hier helpen wij u graag mee);
 • Overige maaltijden, tenzij anders vermeld;
 • Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard;
 • Kosten voor de hotelaflevering in Johannesburg (ca. ZAR 500) en Mahé (ca. EUR 30,-) ter plaatse te betalen;
 • Benzine, tolgelden en eventuele parkeerkosten;
 • Borg autohuur ter plaatse te voldoen per creditcard van de hoofdbestuurder;
 • One-way kosten (ergens anders inleveren van de auto dan waar is opgehaald). Voor het traject Pretoria-Durban geldt een tarief van ca. ZAR 1500,- ter plaatse te betalen;
 • Entreegelden bezienswaardigheden en nationale- en privéparken (conservation fees);
 • Overige entreegelden en (optionele) excursies.

*) Inbegrepen bij de huurprijs

 • Ongelimiteerd aantal kilometers;
 • CDW verzekering (schade) met terugbetaling van het eigen risico;
 • TP verzekering (diefstal) met terugbetaling van het eigen risico;
 • Lokale belastingen;
 • WA-verzekering met gegarandeerde minimale dekking van EUR 7,5 miljoen dankzij de gratis aanvullende Sunny Cars verzekering;
 • Dekking glas-banden-bodem en dakschade. Het is dus niet nodig hiervoor lokaal een extra verzekering af te sluiten;
 • Luchthavenbelastingen;
 • Tankregeling FF: inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit ‘vol-vol’;
 • Extra bestuurder inbegrepen (in Zuid-Afrika);
 • GPS inbegrepen (in Zuid-Afrika).

Garantiefonds

Uw boeking wordt gedekt door de garantieregeling van SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden, erkend door ANVR) en het Calamiteitenfonds. De bevestiging hiervan is zichtbaar in de vrijblijvende offerte. 

Dit is ook het geval als u van Wildlife & Island Life een reis-op-maat maakt.

Hamel Travel

Reserveren

Ontvang vrijblijvend uw persoonlijke offerte!
Klik hier en vul het formulier in.

Hamel Travel beantwoord uw verzoek zo snel mogelijk.

Heeft u vragen?
Bel Jan Willem (tel. 06 22722189
vanuit België +31 6 22722189)

of stuur een e-mail (info@hameltravel.nl).